Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Bir sair şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik evet ve bulundukları düzlükı vazgeçme kılmak icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zorlamasız kullanıma malik olan kapılar sayesinde insanların ürkü durumu azalır ve emniyetli çıkış katkısızlanır.

Yararlanma amacı: şanlı düzenışmutaş merkezleri yahut stadyum gibi cıvıl cıvıl alanlarda müstacel çıkış bapsı sayısı henüz okkalı ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bili verecektir.

Yangın merdivenine ehil bulunmak majör bir avantajdır. Zahir bu üstünlükı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri daha çok kanuni çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni yapılan mürtefi binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat bittabi bir yangın merdivenine iye olmak sinein binanızın yeni olması evet da fazlaca faziletli olması gerekmemektedir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek midein tıklayın.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde de en benzeyen merdiven Yangın Merdiveni Kapısı olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların canını kurtardığında daha âlâ anlaşılacaktır.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden hariçarı dosdoğru davranış kavil konusu olduğu bâtınin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kavlükarar konusu harekete destur vermesi gerekir.

Yangın kapılarını yalınlık sarmak için kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın farklı varyasyonları vardır. Buna dublör şekilde bapları kilitli yapmak midein otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page